Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Όλα πήγαν ανάποδα

Της Κατερίνας Μπελεσάκου

Η μητέρα του ετοίμαζε το πρωινό. Τον φώναξε κ ο Νέιτ πλύθηκε κ κατέβηκε βιαστικά. Άνοιξε το ψυγείο για να πάρει το γάλα αλλά η οργισμένη φωνή της μητέρας του τον σταμάτησε:

-Σου ΄χω πει εκατομμύρια φορές πως δεν θέλω να πίνεις γάλα το πρωί. Φάε πρώτα όλα τα γλυκά σου και, αν είσαι καλό παιδί, στο τέλος της ημέρας  θα σου δώσω να πιεις ένα ποτήρι γάλα.

Ο Νέιτ κοίταξε σαστισμένος την μητέρα του αλλά  το απότομο ύφος της δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης κ στρώθηκε στο τραπέζι για να γευτεί τις τάρτες κ τις πάστες, την αγαπημένη του σοκολατόπιτα κ τα παγωτά, που ήταν αραδιασμένα στο τραπέζι της κουζίνας.

            Βαρυστομαχιασμένος σηκώθηκε για να ετοιμαστεί για το σχολείο. Δεν πρόλαβε να χτενίσει τα μαλλιά του και τρέχοντας για να προλάβει το σχολικό ξέχασε και την τσάντα του, όπως το συνήθιζε άλλωστε. Η μητέρα του όμως καθόλου δεν γκρίνιαξε κ δεν τον μάλωσε, όπως άλλες φορές. Αντίθετα, του πέταξε την τσάντα κ του έστειλε από μακριά ένα γλυκό φιλί.

            Ασθμαίνοντας κ με ανάκατα τα πυρόξανθα μαλλιά του έφτασε στην στάση του λεωφορείου πάνω στην ώρα. Η συμπεριφορά της μητέρας του ήταν πολύ περίεργη σήμερα αλλά δεν πρόλαβε να σκεφτεί τίποτε άλλο καθώς έφτασε το λεωφορείο κ έτρεξε να  χωθεί στην θέση του.

            Το λεωφορείο ξεκίνησε. Ο Νέιτ κοίταξε έξω από το παράθυρο και τότε αντίκρυσε πάλι το Αντίθετο να κάθεται απέναντί του έξω από το τζάμι κ να του χαμογελά κ κατάλαβε ..

            Το σχολικό έφτασε στην αυλόθυρα του σχολείου κ οι μαθητές ξεχύθηκαν στο προαύλιο. Το κουδούνι χτύπησε και ο Νέιτ μπήκε στην τάξη. Δεν είχε ετοιμάσει την εργασία του πάλι κ η δεσποινίς Ελίνα θα του έκανε παρατήρηση. Θα τον κοιτούσε αυστηρά πάνω από τα μαύρα, κοκκάλινα γυαλιά της και θα κουνούσε με αποδοκιμασία το κεφάλι της με τον σφιχτοδεμένο κότσο.  Έψαχνε να βρει μια πειστική δικαιολογία.

-Διάβαζα τα μαθήματά μου στο τραπέζι της κουζίνας κ το μαχαίρι έπεσε πάνω στο τετράδιο κ έκοψε την σελίδα με την εργασία. Καταπληκτικό! Πώς δεν το ΄χε σκεφτεί νωρίτερα;!

            Η δεσποινίς Ελίνα μπήκε στην τάξη αλλά κάτι είχε αλλάξει. Σήμερα, ήταν περίεργα κεφάτη. Τα μαλλιά της έπεφταν λυτά στους ώμους της κ ένα χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της.

-Σήμερα, παιδιά, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα σας δώσω μπογιές για να ζωγραφίσετε ή θα γράψετε ποιηματάκια.

-Ααααα! έκαναν όλα τα παιδιά μαζί κατενθουσιασμένα.


-Ααααα! έκανε κ ο Νέιτ κ πριν κοιτάξει κάτω από το θρανίο του κατάλαβε ότι αυτό που σκουντούσε τόση ώρα το πόδι του κ τον ενοχλούσε ήταν , φυσικά, τι άλλο; To Αντίθετο! Το Αντίθετο καθόταν εκεί στριμωγμένο κ του έκλεινε πονηρά το μάτι!

            Η ώρα πέρασε τόσο ευχάριστα που ο Νέιτ δεν κατάλαβε πότε ήρθε η στιγμή για το διάλειμμα. Το διάλειμμα κράτησε σήμερα περισσότερο από το μάθημα κ όταν χτύπησε το κουδούνι για να επιστρέψουν στις τάξεις τους η ώρα είχε περάσει, είχε φτάσει μεσημέρι κ ο Νέιτ κ οι συμμαθητές του μάζεψαν τις τσάντες τους για να επιστρέψουν σπίτι.

            Χοροπηδώντας μπήκε σπίτι, πέταξε την τσάντα του στον διάδρομο κ κατευθύνθηκε προς την κουζίνα. Η μητέρα του δεν είχε επιστρέψει ακόμη από την δουλειά της αλλά του είχε αφήσει σημείωμα.

΄ Έχω παραγγείλει πίτσα. Να την φας όλη. Πάρε αναψυκτικό από το ψυγείο. Μην ξεχάσεις το παγωτό! Άσε τα μαθήματα για αργότερα κ βγες έξω να παίξεις ή παίξε με το play-station σου μέχρι να ΄ρθω. Αν ο μικρός Τέντι θέλει να παίξει κ αυτός play-station κ γκρινιάζει, βάλε τον τιμωρία για να σταματήσει.΄

                                                                                    Φιλιά, η μαμά

Ή ζωή είναι ωραία!΄ μονολόγησε ο Νέιτ κ αφού έφαγε πίτσα κ παγωτό, βγήκε έξω να χαρεί τον ανοιξιάτικο ήλιο.

Περπάτησε προς στο πάρκο στο τέλος του δρόμου. Βρήκε τους φίλους του να παίζουν μπάλα. Τους χαιρέτησε αλλά κανείς δεν πρόσεξε την παρουσία του κ κανείς δεν τον προσκάλεσε στο παιχνίδι, όπως γινόταν συνήθως. Δύο γειτονόπουλα του καθισμένα στο παγκάκι του πάρκου αντάλλασσαν καρτέλες αλλά ούτε αυτοί του έδωσαν καμιά σημασία. Περίμενε ακουμπισμένος σ΄ένα δέντρο μέχρι που εμφανίστηκε ο Τομ. Ο Νέιτ κ ο Τομ είχαν μεγαλώσει μαζί, ήταν κολλητοί κ περνούσαν μέλι γάλα. Ο Τομ, όμως, τώρα εμφανίστηκε με έναν καινούριο φίλο. Ποιος ήταν ο καινούριος; Αχά!Πάλι Αυτό μπροστά του!Το Αντίθετο, βέβαια. Ο Τομ κ το Αντίθετο τον χαιρέτησαν αδιάφορα κ τον προσπέρασαν. Ο Νέιτ ένιωσε να τον πνίγει ο θυμός κ μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, πήρε το δρόμο για το σπίτι.

Βρήκε τη γιαγιά που είχε πάρει τον μικρούλη Τέντι από τον παιδικό. Σκέφτηκε να της ζητήσει να παίξουν χαρτιά, όπως κάναν άλλες φορές κ πολύ το διασκέδαζε ο Νέιτ. Η γιαγιά όμως βιαζόταν να φύγει. Την περιμέναν οι φίλες της στην παιδική χαρά κ έπρεπε να μείνει ο Νέιτ να προσέχει τον μικρότερο αδερφό του μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς τους.

Άνοιξε την τηλεόραση για να ξεχαστεί αλλά τα παιδικά κανάλια δείχναν κι αυτά εκπομπές με βαρετούς πολιτικούς που μιλούσαν ακαταλαβίστικα. Παρακολουθούσε αδιάφορα μέχρι που επιτέλους γύρισαν η μαμά κ ο μπαμπάς.

Έτρεξε να αγκαλιάσει τον μπαμπά του που σήμερα δεν είχε προλάβει να δει καθόλου. Όμως ο μπαμπάς που πάντα τον αγκάλιαζε κ τον σήκωνε πολύ ψηλά με τα γερά του μπράτσα, σήμερα ήταν κακοδιάθετος κ του έβαλε τις φωνές. Πήγε στο δωμάτιό του παραπονεμένος. Ασχολήθηκε το υπόλοιπο της ημέρας με τα διαβάσματά του κ δεν κατέβηκε ούτε για το δείπνο.

Κατά τις δέκα ήρθε η μαμά του κ του έφερε ένα ποτήρι γάλα. Τον έβαλε στο κρεβάτι για ύπνο χωρίς ούτε ένα γλυκό φιλί, χωρίς μια ζεστή αγκαλιά. Ο Νέιτ τράβηξε τα σκεπάσματά του πάνω από το κεφάλι του. Δεν ήθελε να κοιτάξει το ταβάνι. Ήταν σίγουρος ότι το Αντίθετο ήταν εκεί. Ευχήθηκε μόνο να μην ήταν εκεί κ αύριο όταν θα ξυπνούσε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !