Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Σας αγαπώ όσο όλοι οι σκουπιδοτενεκέδες μαζί

Άσκηση δημιουργικής γραφής: ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
Με αφορμή την πρώτη σελίδα του βιβλίου ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ των
Τομ ΜακΡέϋ-Έλενα Οδριόθολα, εκδόσεις Καστανιώτη

Η αρχή:
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΪ, ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΝΈΙΤ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΡΕΜΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΕΠΙΜΟΝΑ. ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΈΙΤ ΗΡΘΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΡΟΠΟ...

Συνεχίστε το παραμύθι. Για παιδιά ηλικίας έως 7 ετών.

Της Ελεάννας Μάνεση



Βρίσκεται σε ένα σπίτι με πολλά δωμάτια και πεντακάθαρο. Όλα είναι τοποθετημένα στη θέση τους. Άρα δεν είναι σπίτι του. Το σπίτι του ήταν διαφορετικό. Οι γονείς του. Μόνο που είναι διαφορετικοί. Είναι ψηλότεροι και με ασυνήθιστα ρούχα. Ο πατέρας του φοράει ένα γκρι κουστούμι, με ροζ πουκάμισο, μαύρα παπούτσια και ένα γκρι καπέλο με αληθινά φτερά. Η μητέρα του φοράει ένα άσπρο φόρεμα με κόκκινα λουλούδια, κόκκινα παπούτσια και ένα καπέλο με αληθινά λουλούδια. Μάλλον είναι έτοιμοι για επίσκεψη σκέφτεται ο Νέιτ και κοιτάζει περίεργα τα καπέλα     

- Θες να φας πρωινό;  τον ρωτάνε.
- Ναι,θέλω απαντάει με ενθουσιασμό.
Πάνε στην τραπεζαρία. Στο τραπέζι βλέπει φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, ψωμί,βούτυρο,μαρμελάδα,μέλι και μια ομελέτα. Κοιτάει το τραπέζι ενθουσιασμένος. Τρώει σαν να έχει να φάει μέρες. Οι άλλοι γονείς δεν συνήθιζαν να ετοιμάζουν πρωινό. Μόνο ένα ποτήρι γάλα. Οι γονείς του του λένε ότι μόλις τελειώσει θα πάνε βόλτα στην εξοχή. Οι άλλοι γονείς δεν είχαν ποτέ χρόνο για βόλτες. Τελειώνει το πρωινό του και ξεκινάνε για τη βόλτα. Ο καιρός είναι ιδανικός. Ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο. Είναι άνοιξη. Γύρω του οι τριανταφυλλιές, οι αμυγδαλές, οι κερασιές ολάνθιστες. Πάνε και κάθονται κάτω από μία κλαίουσα ιτιά δίπλα σε μια λίμνη. Μέσα στη λίμνη πλατσουρίζουν πάπιες και χήνες. Ο Νέιτ πάει και τις ταίζει με κομματάκια ψωμί. Οι γονείς κάθονται και διαβάζουν.

Ο ουρανός σκοτεινιάζει, τα δέντρα ξεραίνονται, η λίμνη εξαφανίζεται. Οι γονείς μεταμορφώνονται σε γέρους, με καμπουρα και με κουρελιασμενα ρουχα. Είναι μία μάγισσα και ένας μάγος. Ο Νέιτ νοιώθει φοβισμένος και ανήμπορος. Αρχίζει να τρέχει αλλά του κλείνουν το δρόμο τα δέντρα. Πίσω του τρέχουν η μάγισσα και ο μάγος. Τον έχουν σχεδόν φτάσει. Καθώς τρέχει βλέπει έναν παπαγάλο με πολύχρωμα φτερά να έρχεται καταπάνω του. Τον αρπάζει τον βάζει στην πλάτη του και αρχίζει να πετάει. Ο Νέιτ όμως φοβάται το ύψος. Αρχίζει να φωνάζει.

- Βοήθεια, πέφτω. Ας με βοηθήσει κάποιος.
Νοιώθει ένα τράνταγμα. Νομίζει ότι θα πέσει. Κλείνει τα μάτια του. Όταν τα ανοίγει βλέπει τους γονείς του να τον κοιτούν ανήσυχοι αλλά χαμογελαστοί. Τους χαμογελάει και αυτός. Καταλαβαίνει ότι όλα ήταν ένα όνειρο. Ένα κακό όνειρο. Σκέφτεται πόσο τυχερός είναι που η Άννα και ο Δημήτρης είνα οι γονείς του. Έχουν ελαττώματα αλλά δεν τον πειράζει.

- Σας αγαπάω όσο όλοι οι σκουπιδοτενεκέδες της γης, τους λέει.
- Και εμείς σε αγαπάμε του απαντάνε χαμογελώντας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !