Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Το μυστήριο της αγελάδας με τα πρόσωπα



(Μικροί λάτρεις του αστυνομικού βιβλίου γράφουν…
Στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων στον Πολυχώρο, Μεταίχμιο
Εδώ: "Μια νέα περιπέτεια για τον Κλουζ")

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους
Best seller για το 2014

Της Κατερίνας Μπισμπίκου


Ήταν βράδυ. Στο δωμάτιο του Κλουζ άρχισε να χτυπά το τηλέφωνο δυνατά και επίμονα. Όταν το σήκωσε, ακούστηκε η φωνή ενός γνώριμου ατόμου. Ήταν η φίλη του η Όλγα. Του είπε για μια αγελάδα με πολλά πρόσωπα στον κήπο του Μεταίχμιο.
Το επόμενο πρωί ο Κλουζ πήγε στον κήπο . Αυτή η αγελάδα ήταν κάπως περίεργη. Ο Κλουζ παρατήρησε τα πρόσωπα πάνω της. Ήταν ίδια με τους ανθρώπους που τριγύριζαν τον κήπο. Ξαφνιάστηκε όταν είδε και το δικό του πρόσωπό πάνω της. Επίσης, πράγμα ύποπτο, όλοι οι άνθρωποι, μαζί και αυτός, ξυνόντουσαν.
Ο Κλουζ πήγε και ρώτησε τον επιστάτη του κήπου ποιος έκανε δώρο αυτή την περίφημη αγελάδα. «Κάποιος Κλουζ», του απάντησε αυτός. Ταράχτηκε ο Κλουζ. Άρχισε να ξύνεται ακόμη περισσότερο.
Εδώ υπήρχε ένα μυστήριο με κλεμμένο όνομα και μια αγελάδα με πρόσωπα. Ο διάσημος ντετέκτιβ θα έπρεπε να μπορεί να το λύσει. Ο Κλουζ όμως κόλλησε. Συμβουλεύτηκε την Όλγα. «Θα πας στον Φίδη, αυτός ίσως κάτι ξέρει. Παρόλο που είστε εχθροί. Παρακολούθησέ τον. Μπορεί να σε οδηγήσει κάπου. Ίσως αυτός κρύβεται πίσω από την υπόθεση.»


Ο Κλουζ ξεκίνησε να βρει τον Φίδη. Πάνω που σκεφτόταν πώς θα τον παρακολουθήσει, τον στη μέση του δρόμου πάνω σ’ ένα ξεχαρβαλωμένο, ασημί ποδήλατο. Αχά! Πήγαινε ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. Ανέβηκε τα ι δύσβατα σκαλιά προς τον 2ο όροφο. Ο Κλουζ τον ακολούθησε. Ο Φίδης άρχισε να βγάζει φωτογραφίες ένα ένα τα πρόσωπα που έμπαιναν στον κήπο. Και τα έστελνε στην αγελάδα, δηλαδή στην οθόνη που βρίσκεται πάνω στην αγελάδα.
Ο Φίδης κατέβηκε πολύ προσεκτικά τα σκαλιά. Στάθηκε μπροστά από την πόρτα και χαιρετούσε αυτούς που έμπαιναν με χειραψία. Στο χέρι του είχε μιασκόνη που έβγαζε από ένα κουτάκι  που έγραφε «Σκόνη φαγούρας». «Τώρα καταλαβαίνω πώς οι  άνθρωποι ξύνονταν», σκέφτηκε ο Κλουζ. Πήγε με θάρρος κοντά στον Πλήκτρο. Με τη δική του βοήθεια έβγαζε τις φωτογραφίες των προσώπων και τις πρόβαλε στην οθόνη της αγελάδας.  Ο Κλουζ έμεινε μ’ ανοιχτό το στόμα. «Και γιατί το κάνατε όλο αυτό;» ρώτησε. Πίσω από την υπόθεση κρύβονταν κάτι άλλα παιδιά, φίλοι του Πλήκτρου, που έκαναν φάρσα.  «Αυτά με ανάγκασαν να το κάνω» είπε ο Φίδης.
Φίδη. Του είπε  τι είχε κάνει από το πρωί που τον παρακολουθούσε. Ο Φίδης ομολόγησε ότι το έκανε όλο αυτό γιατί πληρωνόταν. Από τον
Αυτή ήταν η περιπέτεια αυτής της εβδομάδας  του Κλουζ. Ααα…και το όνομά του ήταν απλώς ένα λάθος του επιστάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !