Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Γράμμα σε ένα παιδί του 2114

Γεια σου, παιδί που ζεις 100 χρόνια μετά. Εγώ ζω το 2014 (100 χρόνια πριν).

Τούτο το γράμμα θα το διαβάσεις στο χαρτί, ναι στο χαρτί. Δεν ξέρεις τι είναι? Θα σου πω άλλη φορά. Παιδί του μέλλοντος, να ξέρεις πως εδώ πάνω σε τούτο το …. Καλέ μην με διακόπτεις; Λοιπόν που έμεινα; Ααα ναι, το χαρτί που δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου και θα έχεις την ευκαιρία να το πιάσεις και να μάθεις την ζωή το 2014.

Λοιπόν κάθε μέρα ξυπνώ στις 7:30 το πρωί. Φαντάζομαι ότι εσύ θα έχεις ρομπότ που σε ξυπνά 9:00 το πρωί και σου λέει τι έχεις να κάνεις . Αν θες μπορώ να σου χαρίσω και άλλο χαρτί για να το μελετήσεις στο μικροσκόπιο. Τι!!! Δεν έχεις μικροσκόπιο; Ε τότε μελέτησε το στο κομπουτερσκοπιο!!! 

Φαντάζομαι πως κάθε μέρα πηγαίνεις στο σχολείο με ιπτάμενο δίσκο, εγώ πηγαίνω με τους γονείς μου με το αυτοκίνητο ή με τα  πόδια.    Οι ιπτάμενοι δίσκοι σε πάνε γρήγορα στο σχολείο; Τι σχήμα και χρώματα έχουν οι ιπτάμενοι δίσκοι; Πως είναι η νέα τεχνολογία;

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ακροβάτης το οποίο είναι για μένα super επάγγελμα. Τι επαγγέλματα υπάρχουν στην εποχή σου;

Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, το αγαπημένο μου είναι «Πειράματα με φως και νερό» Πως!! Δεν ξέρεις τι είναι βιβλίο;  θα σου πω άλλη φορά. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το γαλάζιο. Υπάρχει ακόμη το νόμισμα του ευρώ ;
Γεια σου, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Αρετή Τσαγκούλη, 9 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !

Follow με Email