Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Εργαστήριο Παιδικής Λογοτεχνίας

Εργαστήριο Παιδικής Λογοτεχνίας
«Γράψε για παιδιά, εφήβους, νέους»

(διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες)


·       Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Eλλάς
·       Αντικείμενο: Ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής με θέμα την παιδική, εφηβική και νεανική λογοτεχνία. Από το παραμύθι ως το εφηβικό μυθιστόρημα και από το βιβλίο γνώσης ως τα εικονογραφημένα βιβλία, υπάρχουν πολλά είδη βιβλίων που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και νέους. Ανακαλύπτουμε τεχνικές αφήγησης, μαθαίνουμε να αποφεύγουμε συνηθισμένες παγίδες, διερευνούμε σύγχρονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους και προπαντός χαιρόμαστε τη διαδικασία της γραφής και της προσωπικής έκφρασης.
Απευθύνεται σε όλους όσοι χαίρονται την παιδική, εφηβική και νεανική λογοτεχνία, σε όσους θα ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή για επικοινωνία με τα παιδιά και σε όλους όσοι θα ήθελαν να γράψουν για αυτό το κοινό ή για να διερευνήσουν «τον εαυτό τους παιδί».

·         Μέρα και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 19:00-21:30
·         Κόστος: 350 €
·         Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.


ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο των σεμιναρίου:
Πέμπτη, 8/3/2012 στις 7 το απόγευμα


Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς). Έχει γράψει επτά βιβλία για παιδιά: Το Πάντα, Αρχαία Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Στα ίχνη του Ιάσονα (εκδόσεις Ερευνητές), Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας!, Ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης!, Ο Τζιτζικο-Περικλής και η πέμπτη εποχή του χρόνου, Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ένα τόσο δα λεκεδάκι (εκδόσεις Μεταίχμιο). Αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα «Ερευνητές» της Καθημερινής, ενώ επίσης έχει γράψει άρθρα και βιβλία για τον οικοτουρισμό, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: τηλ.: 211 3003500 (εσωτ. 524)
Αποστολή βιογραφικών στο fax: 211 3003562,
στο e-mail:  events@metaixmio.gr
 ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
 Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 114 10,
σημειώνοντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις ή πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάριά μας και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά τις εκδόσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !