Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

                   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς προκηρύσσει Πανελλήνιο  Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος με θέμα  «Το Απολυμαντήριο της Καλαμαριάς»

Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή ενός ιστορικού γεγονότος, της «απολύμανσης» των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής, που αποβιβάσθηκαν στην παραλία της Καλαμαριάς και επίσης στη συγκέντρωση και καταγραφή νέων ιστορικών πληροφοριών.
Οι όροι συμμετοχής είναι οι εξής:
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να μετέχουν χωρίς κανένα περιορισμό, όσοι το επιθυμούν, αρκεί τα έργα τους να έχουν αναφορά στο «Απολυμαντήριο της Καλαμαριάς»,  να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να είναι  πρωτότυπα και αδημοσίευτα. Εξαιρούνται τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης καθώς και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου Προσφυ-γικού Ελληνισμού.
2) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα δύο είδη του διαγωνισμού, αλλά με ένα ποίημα ή με ένα διήγημα,. Το κάθε έργο θα έχει τον τίτλο στο κέντρο και θα υπογράφεται στο τέλος, κάτω δεξιά, με ψευδώνυμο,  χωρίς καμιά άλλη ένδειξη.
3) Το ποίημα θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο, μέχρι 40 στίχους χωρίς περιορισμό στη μορφή και το είδος του στίχου. Θα υποβληθεί σε 3 αντίγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή (CD).
4) Το διήγημα θα πρέπει να είναι μέχρι 4.000 λέξεις, με ελεύθερη χρήση γλωσσικού ιδιώματος ή ντοπιολαλιάς. Θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο σε γραμματοσειρά Times New Roman, το μέγεθός της 12, τα περιθώρια περιμετρικά 2,54, το διάστιχο 1,50. Θα υποβληθεί σε 5 αντίγραφα και σε ηλεκτρονική μορφή (CD) .
5) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την συμμετοχή τους μέχρι την 30η Απριλίου 2012, προς την γραμματεία της Οργανωτικής  Επιτροπής του ΙΑΠΕ, με την ένδειξη: για το Λογοτεχνικό διαγωνισμό, στην ταχυδρομική διεύθυνση:  Ανδρέα Παπανδρέου 29Α  Τ.Κ.33132 Καλαμαριά.
Στον εξωτερικό φάκελο θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμό του κάθε συμμετέχοντος στη θέση του αποστολέα και στο εσωτερικό θα υπάρχει το έργο, ή τα έργα, (στον απαιτούμενο αριθμό αντιγράφων + CD ) υπογεγραμμένα επίσης μόνο με το ψευδώνυμο. Μέσα θα εσωκλείονται ένας ή δύο μικρότεροι σφραγισμένοι φάκελοι, όπου εξωτερικά μεν θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και το σχετικό λογοτεχνικό είδος, εσωτερικά δε, τα παρακάτω στοιχεία: Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail. Οι εσωτερικοί φάκελοι θα ανοιχθούν μόνο σε περίπτωση διάκρισης του έργου.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού www.iape.org.gr καθώς και την ιστοσελίδα του δήμου Καλαμαριάς  www.kalamaria.gr 
Οι διακρίσεις για το κάθε σκέλος του διαγωνισμού, είναι βραβείο (1ο,2ο,3ο) και έπαινος(1ος,2ος,3ος ).  Όσοι διακριθούν με βραβείο ή έπαινο, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά. Για την παραλαβή της διάκρισης, απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εκπροσώπου του.
 Η βράβευση και απονομή των βραβείων, θα γίνει σε επίσημη εκδήλωση το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, παρουσία των  Δημοτικών Αρχών Καλαμαριάς, και της Διοίκησης του Ι.Α.Π.Ε. Θα απαγγελθούν τα βραβευμένα ποιήματα και θα διαβαστούν αποσπάσματα των βραβευθέντων διηγημάτων, από τους δημιουργούς τους.
Το Ι.Α.Π.Ε. και ο Δήμος Καλαμαριάς, διατηρούν το δικαίωμα δημοσίευσης σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και έκδοσης σε βιβλίο, μέρους ή του συνόλου των έργων που θα υποβληθούν, χωρίς υποχρέωση έναντι των δημιουργών. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται. 
Περισσότερες πληροφορίες: Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Τηλέφωνα: 2310 432091 ή 2310 434917 από 09:00 έως 14: 00.


                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ . ΤΟΥ Ι.Α.Π.Ε.                                     
                                                                             ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !