Γράψαμε :

Επικαιρότητα (87) Καλλιτεχνική γωνιά (16) Η ποίηση βρίσκεται παντού (12) Διαχρονικά και άλλα (9) Με αφορμή ένα κιθαριστικό κομμάτι (9) Οι μαθητές γράφουν (9) Ένα όνειρο (8) Αφιερώματα (8) Ξεκινώντας από μια συνέντευξη (8) Ένας ξένος στην οικογένεια μας (7) Προσωπικά αντικείμενα (6) Σεμινάρια (6) Εκδηλώσεις (5) Ιστορία για καληνύχτα (5) Οδηγίες Χρήσης (5) Παρωδία ενός κλασικού παραμυθιού (5) Όμορφος / Όμορφη (4) Αφίξεις - Αναχωρήσεις (4) Λόγου τεχνήματα (4) Ορισμός συγγραφέα (4) Παιδί και εκπαίδευση (4) άσκηση: Μυστήριο στο Μεταίχμιο (4) SMS : Αγάπη μου τελειώσαμε ... (3) Άσκηση: Μια ιστορία με τις λέξεις μπαούλο (3) Δρυίδων έργα (3) Ιστορίες με ζώα (3) Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά. Πολυχώρος. Γράφουμε αστυνομικές ιστορίες (3) Χειροποίητα βιβλία (3) Για τη γραφή (2) Διαγωνισμοί (2) Ιστορίες της κρίσης (2) Καλοκαιρινά (2) Φιλαναγνωσία στα σχολεία (2) Ψυχανάλυση και λογοτεχνία (2) Βιβλία (1) Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης για παιδιά (1) Η πρώτη μου ανάμνηση (1) Κριτική (1) Μαθητών έργα (1) Μεταίχμιο 2013 (1) Μεταμορφώσεις (1) Μια ιστορία (1) Περί ευτυχίας (1) Προσκλήσεις (1) Συγγραφείς στα σχολεία (1) Τα καλά νέα (1) σοφίτα (1) φάντασμα (1)

Σεμινάριο "Πώς στήνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα"


Πρόγραμμα: «προώθηση της ανάγνωσης -                                                                                         εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Ξάνθης»                                                                                       ΥΠ.ΠΟ.Τ. – Ε.ΚΕ.ΒΙ.                                                                                                                                                             Χρυσανίδου Αθ.                                                                                                                                                                       Τηλ:6974359492                                                                                                                                                      
email:xrisanidou@gmail.com                                            Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011
Τη Δεύτερα 10 Οκτωβρίου 2011 στο  Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης       (12 Αποστόλων  και Οδυσσέως Ανδρούτσου, κτίριο 1, αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη) από τις 16,00 έως τις 20,30 οργανώνεται  σεμινάριο  με θέμα:                                                           
 Εκπαιδευτικά προγράμματα -Γνωστική προσέγγιση μέσα από συλλογικές διαδικασίες .Πως στήνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα                        -Γνωριμία των εκπαιδευτικών και των βιβλιοθηκάριων με τα δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα (βιβλιοβαλίτσες, πακέτα) η σχέση τους με τα βιβλία και η λειτουργία τους με τα παιδιά. Πιλοτική παρουσίαση.                                                                                                                                   -Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανοιχτού χώρου με τη μέθοδο του ερευνητή. Πιλοτική παρουσίαση .                                                                                                                                                                                                     -Η έννοια του μεγάλου βιβλίου. Πιλοτική παρουσίαση.                                                                              
                                                                                         
Εισηγητές θα είναι :                                                                                                                                 
η Ζωή Βαλάση συγγραφέας, κριτικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόνης, δημιουργός οπτικοακουστικών προγραμμάτων. Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 45 βιβλία της με παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά, διηγήματα, έργα για θέατρο και κουκλοθέατρο, ποιήματα, συλλογές αρχαίων μύθων, λαϊκών παραδόσεων και λαϊκών παιχνιδιών, μελέτες για την παιδική λογοτεχνία και για θέματα λαογραφίας. Από το 1975 έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον τύπο και έχει συνεργαστεί  με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Για πολλά χρόνια είχε  στήλη κριτικής παιδικού βιβλίου σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1986 ως το 2008 δίδασκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ-Πανεπιστήμιο),                                                                                                                                                                 o Διονύσης Βαλάσης  καθηγητής Γραφικών Τεχνών και Οπτικοακουστικών μέσων στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας Αθήνας, καλλιτέχνης βιβλιοδέτης, εικονογράφος, επιμελητής  εκδόσεων τέχνης, δημιουργός οπτικοακουστικών  προγραμμάτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει  σπουδάσει Γραφικές Τέχνες στη Φλωρεντία και  βιβλιοδεσία στο Λονδίνο.  Έχει εκθέσει ατομικά και ομαδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.                                                                                                                                                 Οι δυο μαζί από το 1982 δημιουργούν τα εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά προγράμματα «πολύπτυχο» με θέματα από τον Ελληνικό Πολιτισμό , την τέχνη και  τη φιλαναγνωσία,                                                                                  
η Ελένη Σβορώνου φιλόλογος με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham.  Υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο WWF, συγγραφέας. Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία, 1 για τις σχέσεις των εφήβων, μαθητικά ημερολόγια κα. Αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο ΕΚΕΒΙ και έχει εμπειρία στο συντονισμό εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.                                                                          
η Σούλα Μητακίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την ενταξιακή εκπαίδευση, τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας για τα παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων και την καλλιέργεια της γλώσσας μέσα από την παιδική λογοτεχνία.                                                                                                                                       Η Λίτσα Τρέσσου καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την ενταξιακή εκπαίδευση και ειδικότερα με τα προβλήματα που συναντούν παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων στα μαθηματικά.                                                                                                           
Οι δυο μαζί έγραψαν δύο βιβλία για τα παιδιά, με τα οποία προτείνουν την έννοια του μεγάλου βιβλίου και είναι : «η γάτα η κουμπάρα» & «η Μαίρη η πινέζα».Είναι μέλη της ομάδας που ανέλαβαν και υλοποιούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών Ρομά στη Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.                                                          
To σεμινάριο οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος   «προώθηση της ανάγνωσης-εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Ξάνθης»   που υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,                                                                                                                               
σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους  Προσχολικής  και   Δημοτικής Εκπαίδευσης  Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.                                                                                                                                                                                                                                                           
Θα το παρακολουθήσουν  νηπιαγωγοί, δάσκαλοι , βιβλιοθηκάριοι , εμψυχωτές ομάδων και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται –εφόσον δηλώσουν συμμετοχή στo Ίδρυμα Θ.Τ.& Π. τηλ.2541029282 ή στη Χρυσανίδου Αθανασία τηλ. 6974359492.                   
Με εκτίμηση                                                                                                                                                       Χρυσανίδου Αθανασία                                                                                                                                                                    
Συντονίστρια του προγράμματος                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψάχνετε ακόμα ;

Φίλοι και γνωστοί !